vrijdag 7 maart 2014

(S)mak(k)elijke schuimpjes

hee,

(S)mak(k)elijke schuimpjes

Schuimpjes zijn makkelijk en goedkoop om te maken, maar je moet wel nauwkeurig werken en een beetje geduld hebben, want ze moeten 2 tot 3 uur in de oven. Nauwkeurig werken is belangrijk, want eiwit wordt alleen stijf als er absoluut geen water en vet in je kom is. Ik was de bak waarin ik de eieren stijf klop altijd nog een keer extra en gebruik een schone theedoek om de gardes en kom af te drogen.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 110 graden (zonder hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Meng de suiker, vanille suiker en zout met elkaar.
Stap 3: Splits de eieren, het is het handigst om dat in een ander vetvrij kommetje te doen. Als het dan mis gaat, hoef je niet alles opnieuw te splitsen. De handigste manier kan je in het filmpje hieronder zien

Stap 4: Klop nu de eieren met de mixer stijf. Als het eiwit stijf begint te worden voeg je een scheutje suiker toe. Elke keer als de suiker opgelost is, voeg je weer een beetje bij. Dit is ook het moment om kleurstof toe te voegen als je egale gekleurde schuimpjes wil. Ga net zo lang door tot de suiker helemaal opgelost is en je de bak ondersteboven kan houden, zonder dat het eiwit eruit valt.

Gemêleerde schuimpjes

Eigenlijk zijn dit gewoon schuimpjes waar de kleur niet helemaal goed doorgemengd is. Als je klaar bent met kloppen, kan je een kleurtje toevoegen en met een spatel er voorzichtig doorheen spatelen (niet roeren, dan gaat alle lucht uit de eiwit).
Stap 5: Als alle kleur erin zit, doe je het eiwit in een spuitzak. Maak hiermee de schuimpjes net zoals je met slagroom doet. Als je geen spuitzak hebt kan je ook met twee lepels kleine hoopjes op je bakplaat leggen.
Stap 6: Doe de schuimpjes onderin de oven en laat de oven op een kiertje staan. Na twee uur kan je de schuimpjes uit de oven halen voor een heerlijk klef effect of de oven uitzetten en de schuimpjes laten afkoelen met de deur dicht voor een lekker knapperig effect.

Versieren van je schuimpjes

Je kan de schuimpjes in gesmolten chocola dippen voor een heerlijke chocoladeversiering. Hiervoor moet je chocola smelten. In dit filmpje laten ze zien hoe je dat het beste kan doen
- See more at: http://huisvanbelle.nl/schuimpjes/#sthash.xr1YZZBi.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten