hee,
Choco-cupcakes met koffiecrème
Afgelopen week was het International Chocolate Day. Het perfecte excuus om eens extra te genieten van een lekkere chocoladeverwennerij. Daarom deze week: choco-cupcakes! Met een toef koffiecrème, samen een heerlijke combinatie.Ik heb deze week minicupcakes gemaakt. Die zijn, zoals het woord als zegt, een stukje kleiner dan gewone. Een lekker hapje, zodat je nog een cupcake kunt nemen. Of twee. ;-)
Voor ongeveer 50 minicupcakes (of 12 grote)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met de cupcakes. Mix in een kom de melk, het ei, de zonnebloemolie en vanille aroma. Zeef vervolgens de bloem, cacaopoeder, het bakpoeder, de suiker en een snufje zout boven het natte deel van het beslag en mix dit goed. Doe cupcakepapiertjes in een cupcakebakblik en vul de papiertjes voor ongeveer 3/4e. Bak ze in 25 minuten gaar in de oven.

Vervolgens maak je de crème. Doe de afgekoelde koffie in een kom. Zeef de botercrèmemix en de poedersuiker boven de kom en klop het tot een lobbig (beetje puddingachtig) mengsel. Laat dit 1 uur rusten.
Neem hierna 125 gram boter op kamertemperatuur en mix de boter totdat ‘ie wit en romig is. Doe het bij het koffiemengsel en mix dit nog zeker 5 a 10 minuten zodat je een lekker luchtige koffiecrème krijgt. Eventueel kun je nog wat extra suiker toevoegen als je de koffiesmaak te overheersend vind.
Spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes en versier eventueel nog met pareltjes of spikkeltjes. Smullen maar! :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten